Çatal Kurabiye Tarifi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Çatal Kurabiye Tarifi
Çatal Kurabiye Tarifi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 22.12.2015  |   Okunma : 139  |   Yorum : 0

Çatal Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr eritilmiş tereyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Çatal Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Eritilmiş tereyağı, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu, yoğurdu, şekeri bir kapta karıştırın. Hamur yapacağınız kapta kabartma tozu mahlep ve unu harmanlayın. Ortasına havuz açarak diğer malzemeleri dökün ve yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rulo yapın. Sonra iki ucunu birleştirin. Ortasına da küçük bir parça hamurlu rulo yapıp yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk pişirin.
Afiyet olsun:)

, Çatal Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bu Tarifimize Baktınız Mı?  Yek Topu Kurabiye

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi