Çatal Kurabiye Tarifi

Çatallarımız fırından çıktı, Pastanelerdekinden çok daha güzel emin olun mutlaka denemelisiniz sizde tadına bayılacaksınız.

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • yumurta sarısı
  • Çörekotu ve susam

 

Hazırlanışı:

  1. Oda ısısında yumuşamış margarini ve diğer malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında.
  2. Ele yapışmayan, kolay şekil alabilecek bir hamur yoğurun.
  3. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şerit şeklinde uzatıp ikiye kıvırıp uçlarını birleştirin. (Aşağıdaki fotoğrafta yapılışı mevcut)
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizin çörekotu ve susamı serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan birlikte_pisirelim’e teşekkür ederiz.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir