Çatal Kurabiye Tarifi(Pastane Kurabiyesi)

Çatal Kurabiye Tarifi(Pastane Kurabiyesi)'in Malzemeleri

  • 1 paket tereyağ(250 gr)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı nişasta
  • Portakal kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un
  • Arasına sürmek için çikolata
  • Süslemek için pasta süsü hindistan cevizi bitter çikolata

Çatal Kurabiye Tarifi(Pastane Kurabiyesi)'in Yapılışı

Un ve nişasta hariç malzemeleri sırası ile bir kaba alarak çırpalım .Şeker iyice erisin. Sonra nişasta ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir kurabiye hamuru yoğuralım. Fındık büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayıp çatal ile üzerine bastırıp çatalın izinin çıkmasını sağlayalım. İster yuvarlak ister oval şekil verebilirsiniz. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 175° fırında altı kızarana kadar pişirelim. Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra aralarına herhangi ekmeğe sürülen çikolatalardan sürüp kapatalım. Bitter yada normal çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyeleri buna batıralım .Zorlanırsak fırça yardımı ile  de sürebilirsiniz ve üstüne pasta süsü yada hindistan cevizi serpelim .Donmaya bırakalım.
Biraz yorucu bir kurabiye ama bittiğinde emeğime değdi diyeceksiniz kendinizle gurur duyacaksınız. 😉
Bu kurabiye 6 ay ömürlüymüş hemen bayatlamıyor .Yani ama ben alışkanlık yinede dondurucuya koydum .Birazını isterseniz öylede yapabilirsiniz yada kapaklı kutuda saklayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

, Çatal Kurabiye Tarifi(Pastane Kurabiyesi) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir