Çatlak Kurabiye

Çatlak Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 200 gr bitter çikolata
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir çimdik tuz

Bulamak için ;

  • Pudra Şekeri

Çatlak Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü erit. Sonra kakaoyu da ilave edip ılımaya bırakın. Derin bir kapta yumurta ve şekeri ve bir çimdik tuzu rengi açılana kadar çırpın. Sütü ve erimiş çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve çekilmiş fındığı ekleyerek biraz daha çırpın. Kabın üzerine streçle kapatıp buzdolabında bekletin. Donmuş hamurdan kaşıkla bir parça alıp hızlı bir şekilde yuvarlayın. Bol pudra şekerine bulayıp tepsiye aralıklı dizin. Tüm hamura şeklini verdikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırına koyun. Kabarmaya başlayınca 180 dereceye düşürün. Sonra 12 dakika tutun. 12 dakika sonra kurabiyeyi fırından alın. Afiyet olsun.

, Çatlak Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir