«

Çekirdekli Galeta Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı süt(ılık)
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı tam buğday unu(normal unlada çok lezzetli oluyor)
  • 1 su bardağı ayıklanmış çekirdek

Çekirdekli Galeta Tarifi Yapılışı

Püf noktam; tereyağı, su ve sütü bir tavaya koyup ocakta ılıtıyorum. Tereyağınıda karıştırarak tavanın ısısıyla erimesini sağlıyorum.

  1. Yoğurma kabına unu, tuzu, şekeri, instant mayayı ekleyip üzerine tavada erittiğim karışımı ekliyorum ve yoğurmaya başlıyorum.
  2. İyice yoğurunca 1 sb ayıklanmış ay çekirdeğini ekliyorum ve tekrar birkaç dakika yoğuruyorum.
  3. Mayalanması için kabı streçliyip kenarda 1 saat bekletiyorum. Hamur iki katına çıkmış oluyor zaten bu sürede.
  4. 1-2 dakika tekrar yoğurup şekil verme kısmına geçmeden fırını en yüksek ısıda fanlı olarak çalıştırıyorum.
  5. Şekil verdikten sonra tepsiyi fırına yerleştirip kapağı kapatıyorum.
  6. Isıyı 150 dereceye düşürüp 40dakikaya ayarlıyorum.
  7. 40 dakikanın sonunda kontrol edin lütfen çünkü pişme süresi unun markasından mayanın markasına kadar etkilenebiliyor. Eğer hafif yanık esansı ile seviyorsanız biraz daha bekletebilirsiniz.

Bizim evimizde çok sevilir kahvaltılarda ara öğünlerde afiyetle yenir 🙂

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *