Ceviz Bisküvi

Ceviz Bisküvi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 200 gr margarin
  • 250 gr şeker
  • 3 yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • Un (yaklaşık 2 su bardağı)

İçi için:

  • 1 adet katılaştırılmış süt (süt reçeli)

Ceviz Bisküvi Tarifi'nin Yapılışı

Merhaba arkadaşlar. Bu gün internet de tariflere bakarken ilgimi ceviz bisküvi çekti bende hemen yapmak istedim 🙂 Ama çok güzel oldu ya deneyip beğenirseniz çok mutlu olurum. !Önce yoğurma kabına margarini eritip ilave edelim. Sonra şeker, yumurta, tuz, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğuralım. ( yaklaşık 2 su bardağı un ekleyin). Sonra hamuru 1 saat civarında dolapta bekletelim. ( hamur yağlı olduğundan yağını toparlasın bırakmasın diye. ) Ceviz kalıbını yağlayıp ocağın üzerine koyuyoruz. Hamuru dolaptan çıkarıp hepsini fındıktan biraz büyük şekilde yuvarlıyoruz ve kalıbın her yuvarlağına 1 yuvarlak hamur koyuyoruz. Sonra kalıbın kapağını kapatıp ocağın üzerine alıp 2-4 dakika arası azacık kızarana yakin pişiriyoruz. Sonra kalıptan bıçak yardımıyla çıkarıp bir kaba diziyoruz. Kenarlarını temizliyoruz. Hepsini böyle yaptıktan sonra 2 ceviz kapağı alıp içine 2,5 buçuk haçladığımız katılaştırılmış sütten 1 çay kaşığı alıp iki kapağın içini doldurup sonra birleştiriyoruz. Hepsi bittikten sonra servis ediyoruz. AFİYETLE. !!!

, Ceviz Bisküvi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir