Kurabiye Tarifleri

Ceviz Üçgenleri ( Walnussecke )

Ceviz Üçgenleri ( Walnussecke ) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;

  • 300 gr un
  • 130 gr tereyağı veya margarin ( oda ısısında )
  • 130 gr şeker
  • 2 paket şeker vanilin
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üstü İçin ;

  • 200 gr ceviz içi
  • 200 gr tereyağı
  • 200 gr şeker
  • 4 yemek kaşığı su
  • Çikolata sosu için arzu ettiğiniz çikolatayı kullanabilirsiniz ( bitter, beyaz veya sütlü çikolata )
  • Benmari usulü eritilecek

Ceviz Üçgenleri ( Walnussecke ) Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için un hariç bütün malzemeleri bir leğende iyice yoğurun.
  2. Daha sonra tepsiye fırın kağıdı serin.
  3. Hamuru eşit miktarda yayın.
  4. Hamurun üstüne çatal yardımı ile delikler açın ve buzdolabına kaldırın.
  5. Üzeri için cevizin yarısını toz diğer yarısını biraz taneli kalacak şekilde ezin.
  6. Tencereye tereyağını alın ve üzerine şekeri ekleyin şekeri biraz eritin.
  7. Diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra altını kapatın.
  8. Buzdolabından tepsiyi çıkarın üstüne bal veya çok azcık reçel sürün.
  9. Ceviz karışımını hamurun üstüne eşit miktarda yayın.
  10. Önceden ısıtılmış alt-üst fırında 170 C ° de üstü kızarana kadar pişirin.
  11. Piştikten sonra fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin.
  12. Son olarak benmari usulü erittiğiniz çikolatayı benim yaptığım gibi ya kaşıkla üstünde gezdirirsiniz yada köşeleri çikolataya batırabilirsiniz.

Fındıklı Köşeleri denemek isterseniz tariflerime bakabilirsiniz.

Afiyet olsun🥰

Ceviz Üçgenleri ( Walnussecke )

Ceviz Üçgenleri ( Walnussecke )

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı