«

Cevizli Ay Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağından biraz fazla kırık ceviz
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 125 gr yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik oda ısısında su
  • 2, 5 – 3 klasik su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için

  • Pudra şekeri ve tarçın

Cevizli Ay Tarifi Yapılışı

Evde bulunabilecek malzemelerle hafif tatlı bir kurabiye yapmak isteyenler için oldukça hoş bir lezzet dedikten sonraa, işte yapılışı.

  1. Önce cevizler bıçak ile doğranır içine şekeri katılır un elenir.
  2. Bir kaba yağ alınır az bir un ile yağ ezilir su kabartma tozu ve kalan undan azar azar ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.
  3. Sonra iri çeviz kadar parçalar kesilerek ( bir fazla bir eksik de olabilir) hamur 12 ye bölünür merdane ile elips açılır.
  4. Geniş kenarına 2 -3 tatlı kaşığı cevizli iç konur rulo yapılır ay şekli verilir.
  5. 170 derece fırında 20 dakika üzerleri beyaz olacak şekilde pişirilir soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve tarçın serpilir. AFİYET OLSUN.

Cevizli Ay

Cevizli Ay

Cevizli Ay

Cevizli Ay

Cevizli Ay

Cevizli Ay

Cevizli Ay

Cevizli Ay

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *