«

Cevizli Kaşık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3, 3, 5 su bardağı kadar un
  • 1 kase iri kırılmış ceviz
  • 2 çorba kaşığı damla çikolata

Cevizli Kaşık Kurabiye Tarifi Yapılışı

Çayın yanına çabucak hazırlanan bu dondurma kaşığı kurabiyeyi birde cevizli çikolatalı yaptık, ağızda dağılan bu lezzetli kurabiyeyi yiyenler çok beğeniyor, yapımına başlayalım. . .

  1. Yumuşak tereyağını ve pudra şekerini mikserle biraz çırpın. Üzerine sıvı yağ ve bir yumurtayı ekleyerek biraz daha çırpın.
  2. Nişasta, kabartma tozu, vanilya, ceviz ve damla çikolatayı ilave edin.
  3. Bundan sonrasını elle yoğurun, ununu yavaş yavaş ekleyin, 3 veya 3 buçuk bardak kadar kontrollü ekleyin, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olmalıdır.
  4. Tepsiye kağıt serin ve hamurdan dilerseniz dondurma kaşığı ile yada elle parçalar kopararak yuvarlayın, tepsiye dizin.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yirmi veya yirmibeş dakika kadar kontrollü pişirin.
  6. Fırından çıkarın ve kendi halinde soğumaya bırakın.

AFİYETLER OLSUN.

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Cevizli Kaşık Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *