Cevizli Nokul

Cevizli Nokul Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek paket margarin (tavada eritilecek)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt veya süt kaymağı
  • 2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayıralım)
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 su bardağı sıvı yağ (yufkayı yağlamak için)
  • Göz kararı toz şeker, dövülmüş ceviz

Cevizli Nokul Tarifi'nin Yapılışı

Tüm malzemeyi yoğurma kabında karıştırın. İyice yoğurup mayalanmasını beklemeden bezeleri iki, iki ayarlayın. Bir yufkayı ince açıp, temiz bir yere kaldırın. İkinci bezeyi açtığınız yufkaya göre açın ve üzerine iki, üç yemek kaşığı sıvı yağı serpiştirin. İç harcından da iki avuç serpiştirin. Ayırdığınız yufkayı da üzerine yayın ve yağladıktan sonra harçtan serpiştirin. Yufkaları yuvarlayın, rulo yapın. Parmaklarınızla ruloyu biraz sıkıştırın. Üç parmak aralıklarla kesin. Tepsiye dizin, yumurta sarısı sürüp fırına sürün. üzeri pembelesinceye kadar kontrollü bi şekilde pişirin. Afiyet olsun.

, Cevizli Nokul www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir