Kurabiye Tarifleri
Cevizpare

Cevizpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı irmik
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı ceviz
- 12 kaşık un
- Kabartma tozu
- 1 yumurta
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Cevizpare Tarifi Yapılışı
- Unu kontrollü olarak alalım. Unun ortasına diğer tüm malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu kurabiye şeklinde yuvarlayıp yağladığımız tepsimize alalım.
- 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim.
- Şerbeti için 3 bardak su ve 3 bardak suyu kaynatalım.
- Şerbet ılıkken kurabiyeler ise ilk sıcaklığı çıktığında şerbetimizi kurabiyelerimizin üzerine dökelim.
Ve kurabiyelerimiz hazır, afiyet olsun 🌼