Kurabiye Tarifleri

Cevizpare

Cevizpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 12 kaşık un
  • Kabartma tozu
  • 1 yumurta

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Cevizpare Tarifi Yapılışı

  1. Unu kontrollü olarak alalım. Unun ortasına diğer tüm malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  2. Hamurumuzu kurabiye şeklinde yuvarlayıp yağladığımız tepsimize alalım.
  3. 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim.
  4. Şerbeti için 3 bardak su ve 3 bardak suyu kaynatalım.
  5. Şerbet ılıkken kurabiyeler ise ilk sıcaklığı çıktığında şerbetimizi kurabiyelerimizin üzerine dökelim.

Ve kurabiyelerimiz hazır, afiyet olsun 🌼

Cevizpare

Cevizpare

Cevizpare

Cevizpare

Cevizpare

Cevizpare

Cevizpare

Cevizpare

Cevizpare

Cevizpare

Cevizpare

Cevizpare

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı