«

Çiğdemli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr Çiğdem(ay çekirdeği) içi
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr Tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Alabildiği kadar Un
  • Tuz

Çiğdemli Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurtaları kırıp birinin beyazını kurabiyelerin üzerine sürmek için ayırıyoruz.
  2. Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. (Eğer kurabiyeleri bulayacağımız çiğdemler tuzlu ise hamura tuzu çok az koyuyoruz)
  3. Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şerit şeklinde yuvarlayıp 2 veya 3 parçaya bölüyoruz.
  5. Her bir parçanın üzerini önce yumurta akına sonra da çiğdemlere bulayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  6. 200°C lik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Çiğdemli Tuzlu Kurabiye

Çiğdemli Tuzlu Kurabiye

Çiğdemli Tuzlu Kurabiye

Çiğdemli Tuzlu Kurabiye

Çiğdemli Tuzlu Kurabiye

Çiğdemli Tuzlu Kurabiye

Çiğdemli Tuzlu Kurabiye

Çiğdemli Tuzlu Kurabiye

Çiğdemli Tuzlu Kurabiye

Çiğdemli Tuzlu Kurabiye

Çiğdemli Tuzlu Kurabiye

Çiğdemli Tuzlu Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *