Çikolatalı Açma

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Çikolatalı Açma
Çikolatalı Açma

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 06.04.2015  |   Okunma : 80  |   Yorum : 0

Çikolatayı ve hamur işlerini sevenler, çikolata açma tarifini de çok sevecek. Malzemeler 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su Bir paketin dörtte biri maya 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç malzemesi Krem çikolata (Nutella veya bayatlamış kahvaltılık çikolata) Hazırlanışı Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim. Hamuru mayalanana kadar bekletelim. Hamuru iki bezeye bölelim ve resimdeki kalınlıkta 1 cm şeklinde açalım. Çikolatanın bulunduğu kabı mıkro dalgada veya sıcak suda ısıtalım (benmari usulü) ve 1. Kata sürelim. 2. Katı serelim ve resimdeki gibi şeritler halinde keselim. Bir ucundan başlayarak şeklimizi verelim. Yarım saat civarı tepside dinledirip 200 derece pişirelim. Afiyet olsun.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kurabiye Kek

Kurabiye Kek Ekleyen : admin