«

Çikolatalı Ay Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 tane yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 2 kaşık kakao
  • 1 paket vanilya
  • 3 bardak un (Un kontrollü bir şekilde dökülmeli)

ÜZERİ İÇİN

  • 2 paket bitter çikolata
  • Pudra şekeri

Çikolatalı Ay Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında olan yağ, yumurta, pudra şekeri, kakao, nişasta, sıvı yağ, vanilya hepsi bir kapta güzelce karıştırılıp 3 bardak un ilave edilerek kontrollü bir şekilde ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  2. Ceviz büyüklüğünde koparılan bezeler ay şekli verilerek 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir.
  3. Soğumaya bırakılan kurabiyeler benmari usulü eritilmiş çikolataya yarısı bulanır ve buzdolabında soğumaya bırakılır.
  4. Diğer yarısına da pudra şekeri serpilerek servis edilir. AFİYET OLSUN.
    NOT:içinde kabartma tozu yoktur bu kurabiyenin bilginize.

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Cikolatali Ay Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *