«

Çikolatalı Bomba Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1, 5 su bardağı un

İçi için;

  • Kahvaltılık çikolata

Çikolatalı Bomba Tarifi Yapılışı

Merhabalar. Harika bir tarif veriyorum bir İzmir gelini olarak :)

  1. Bir kaba suyu, sıvı yağı, şekeri, vanilyayı koyalım.
  2. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvamda yoğuralım.
  3. Kıvam alan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve 20 dakika buzdolabına koyalım.
  4. Hamur dinlenirken fırını 250 derecede alt-üst çalıştıralım.
  5. Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve rulo şeklinde ;küçük bezeler yapalım.
  6. Bezeleri oklava ile tek tek ince bir şekilde açalım. Hamur yağlı olduğu için açma işlemini, kolaylıkla yapabilirsiniz.
  7. Açtığımız hamurun ortasına çikolatayı kaşıkla koyalım ve bohça şeklinde kapatalım.
  8. Hamuru açıklık kalmayacak şekilde kapatalım, tepsiye pişirme kağıdını serip. fırın tepsisine alalım.
  9. Artık pişmeye hazır 220 derecede 6-7 dakika kontrollü pişirelim. Afiyet olsun :)

Çikolatalı Bomba

Çikolatalı Bomba

Çikolatalı Bomba

Çikolatalı Bomba

Çikolatalı Bomba

Çikolatalı Bomba

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *