Malzemeler
- 80 gr bitter çikolata
- 100 gr tereyağı
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Bulamak için
- pudra şekeri
İlk olarak ocağa tencereyi alalım içine tereyağı koyup eritelim eriyince altını kapatıp çikolatayı ekleyip kaşıkla karıştıralım ve kenara soğumaya bırakalım. Ayrı bir kapta un kakao kabartma tozu ve vanilyayı eleyelim. Diğer bir kapta yumurta ve şekeri mikserle çırpalım iyice daha sonra çikolata karışımını döküp gene mikserle çırpalım. Un karışımını ekleyip artık mikser kullanmıyoruz spatulayla karıştıralım ve kabın üzerini streçle sarıp buzdolabında iki saat soğumaya bırakalım. Kurabiyeyi soğuyunca fırını ısıtmaya başlayalım ve kaşıkla alıp elimizle yuvarlayıp pudra şekerine bolca bulayalım. 180 derece de 15 dakika pişirin. İçi yumuşak kalacak bu sizi korkutmasın soğudukça topluyo ve yerken ağızda harıka bir tat bırakıyor. Bu kurabiyeyi Türk kahvesiyle tüketmenizi tavsiye ederim.
Bir Cevap Yaz