«

Çay eşliğinde tadına doyamayacağınız bir lezzet gelen misafirleriniz içinde övüneceğiniz bir kurabiye mutlaka deneyin derim.

Malzemeler:

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
  • 150 gram ince doğranmış bitter çikolata

Üzeri için,

  • parça (damla) çikolata

 

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle tereyağı ve şekeri rengi açılıncaya kadar çırpalım.
  2. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım vanilya ve tuzu ekleyip çırpalım.
  3. Sonra un kabartma tozu ve yulaf ezmesini ekleyip çırpalım.
  4. En son çikolata ve cevizi ekleyip karıştıralım.
  5. Hamur ele yapışan bir kıvamda olacak zamanınız varsa 30-60 dakika buzdolabında bekletip öyle yuvarlayın.
  6. Yoksa hemen de yuvarlayabilirsiniz bir tepsiye 9 adet koyabilirsiniz.
  7. Fırında pişerken yayılacaktır 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 -15 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan bereketli_sofralar’a teşekkür ederiz.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *