«

Bu kurabiyeyi daha önce neden yapmamışım diyeceksiniz, ağız da dağılan nefis bi kurabiye şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı haşhaş
  • Yarım çay bardağı susam
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (benim kurabiyem 4 bardak aldı siz kontrollü unu kullanın)

Üzeri için;

  • çikolata benmari usulü eritilmiş

 

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle susamı ve haşhaşı ayrı tavada hafif rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  2. Kaseye alıp soğutuyoruz.
  3. Oda sıcaklığındaki tereyağı, susam, haşhaş ve diğer malzemeleri ekleyip yumuşak hamur elde ediyoruz.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp çatalla şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında pişiriyoruz.
  6. Benmari usulü eritilmiş sütlü çikolataya batırıp donduktan sonra beyaz çikolatayla çizgiler yapıp süsleyip servis ediyoruz. (Bu ölçüyle 1,5 tepsi kurabiyem oldu benim)

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Ayşenin Mutfağına teşekkür ederiz.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *