Çikolatalı Islak Kurabiye Tarifi

Çikolatalı Islak Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (ele yapışmayacak kıvamda olmaz ise, tekrar un koyabilirsiniz)
  • Hindistan cevizi

Üzeri sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Çikolatalı Islak Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Geniş bir kaba bütün malzemelerimizi alıp kıvamlı bir hamur elde edelim.Ele yapışmayacak şekilde yoğuralım hamurumuzu dinlenmesi için, streç filmle kaplayıp yarım saat buzdolabında bekletelim .Dinlenen hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kurabişler çatlayana kadar pişirelim kurabiyelerimizi fırından alıp soğuması için bir yerde bekletelim ve önceden hazırlanmış sosumuzu ılımıs kurabiyelerimizi de alıp sosa batıralım ve dolapta yarım saat daha bekletelim ve çıkarıp servise hazır hale getirelim dilerseniz üzerini istediğiniz pasta süsü süsleyebilirsiniz .Ben hindistan cevizi kullandım .Şimdiden yapacak olanlara , Çikolatalı Islak Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir