Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kalpli Kurabiye Favori Tarifiniz Olacak

Çikolatalı Kalpli Kurabiye Favori Tarifiniz Olacak İçin Malzemeler
- 150 Gr margarin (ya da tereyağı)
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3. 5 su bard un (+ 1 yemek kaşığı un, gerekirse)
Üzeri için;
- 1 paket çikolata (80 gram)
Çikolatalı Kalpli Kurabiye Favori Tarifiniz Olacak Yapılışı
Çikolatalı kalpcikler tam bir lezzet bombası. O kadar da pratik ve güzel bir hamur ki çikolatayla uyumuna bayılacaksınız 👌
- Yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru 2 yağlı kağıt arasında açalım. Ne çok kalın ne çok ince şekilde açalım lütfen 👍
- İstediğiniz kalıpla şekiller verelim, ben kalp ve çam ağacı şekli kullandım hiç şekil kalıplarınız yoksa bile bardağın ağız kısmıyla şekiller çıkartabilirsiniz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra çikolatamızı benmari usulü eritelim.
- Eriyen çikolatalara kurabiyelerimizin yarısını bandıralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Çikolatalar donduktan sonra kurabiyelerimiz hazırdır. Aceleniz olursa dondurucu da bile dondurabilirsiniz