Çikolatalı Kalpli Kurabiye

Çikolatalı Kalpli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin(teremyağ kullandım ben)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yaklaşık 4 su bardağı kadar yetiyor

Süsleme için;

  • 2 paket sütlü çikolata
  • Süsleme şekerlemeler size kalmış ben mor şekerlemeler kullandım

Çikolatalı Kalpli Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhabalar sizlere ağızda dağılan 1 hamurdan 2 çeşit kurabiye çıkardığım bir tarifimden ilkini vermek istiyorum. Geçelim lezzetli kıyır kıyır yumuşacık tarifime ☺☺
Öncelikle malzemelerimiz oda ısısında olsun ki daha homojen bir hamur elde edelim. Geniş bir kaba teremyağ ve un hariç diğer malzemelerimizi ekleyip iyice karıştıralım. Daha sonra unumuzu ekleyip iyice yoğuralım ben 4 su bardağı artı 2 yemek kaşığı kadar un ekledim. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra şekillendirmeye geçelim hamuru merdane ile kalınlığını siz belirleyebilirsiniz ben hafif kalın bi hamur yaptım .Kalpli kalıpla şekillendirip yağılı kağıt serili tepsiye dizelim. Tüm malzememiz bitene kadar işleme devam edelim. Ben tam 2 tepsi kurabiye elde ettim. Daha sonra 170 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim .Kurabiyeler pişerken çikolatamızı benmari usulu eritelim daha sonra pişen kurabiyelerimizin üst kısmını tamamen çikolataya bandırıp, soğumaya bırakalım. Yaklaşık 30 dk sonra servise hazırdır afiyetler olsun ☺☺ Emin olun hiç vazgeçmeyeceğiniz bi lezzet. 😇

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir