Kurabiye Tarifleri
Çilek Kokulu Pudingli Kurabiye

Çilek Kokulu Pudingli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı (Yada hamurişi margarin) (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 2 su bardağı nişasta (Buğday yada mısır farketmez)
- 5-8 yemek kaşık un (Ununuzun markasına göre değişiklik gösterebilir kontrollü ekleyin. benim 5 kaşık yetti )
- 1 paket çilekli toz puding (125 gr olan 3. 5 su bardağı süt ile hazırlanandan)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (İsteğe bağlı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Çilek Kokulu Pudingli Kurabiye Tarifi Yapılışı
Merhaba hanımlar,
sizlere akşamları şenlendirecek mutfağı mis gibi kokutacak bir tarifle geldim. Çileklinin yani sıra muzlu ve vanilyalısı da enfes olan hazırlaması çok kolay bir kurabiye tarifi ekliyorum buraya. Deneyeceklere afiyet olsun.
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarinimize yumurtamızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ve toz pudingimizi pudra şekerimizi(isteğe bağlı) ekliyoruz.
- Daha sonra elenmiş nişasta un kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
- Ele yapışmayan güzel kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan ister ceviz büyüklüğünde isterseniz daha minik parçalar alıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derecede (fırınınızın pişirme performansına göre) pişiriyoruz.
- Fırından çıkıp biraz ılıyınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun