Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ( küçük olanlardan )
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin )

İç harcı için;

  • 2 adet elma
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz (Elmaları rendeleyip şeker ile pişirin. En son tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın)

Çilek Kurabiyem Tarifi Yapılışı

Paylaşıcağım 3 kurabiye için de aynı hamuru kullanabilirsiniz. Ben 1 taşta 3 kuş diyorum buna😊

Haydi yapılışına geçelim👉🏼👉🏼👉🏼👉🏼👉🏼

  1. Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri homojen bir şekilde karıştırın.
  2. Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinizde açın.
  4. İç harcını koyarak uzunlamasına kapatın.
  5. Ve ardından bir tarafı sivri kalacak şekilde şekil verin.
  6. Makasla üzerine küçük küçük kesikler atın.
  7. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
    Afiyetler olsun

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Çilek Kurabiyem

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir