Kurabiye Tarifleri
Çilek Reçelli Kıyır Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamıyor)

Çilek Reçelli Kıyır Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamıyor) Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr tereyağı veya margarin(margarin kullanacak olursanız becel in tereyağı lezzetini tavsiye ederim)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı sıvı yağ(küçük boy)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı sirke
- Un ( 2 su bardağından sonrasını kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur elde edilecek)
- Üzeri için
- Yumurta akı
- Susam ( yumurta akı susamın yapışması için ama susam şart değil sade de yapabilirsiniz)
İçi için;
- Çilek reçeli veya marmelat
- ( reçelin tanelerini kullanacağız, )
Çilek Reçelli Kıyır Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamıyor) Tarifi Yapılışı
- Un hariç diğer malzemeleri derin bir kaba alıp homojen kıvam alana dek karıştırılır.
- Ardından un yavaş yavaş eklenip güzelce pürüzsüz olana kadar yoğrulur.
- Tezgâh veya masa üzerinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp açılır.
- Tam orta kısmına reçel konulur ve istenilen şekilde kapatılır.
- Bu aşamada kalıpta kullanabilirsiniz kalıbınız yoksa su bardağı ile yuvarlak kesebilir, ortasına reçel tanesi ekleyip poğaça şeklinde kapatabilirsiniz.
- Son olarak üzerlerine yumurta akı sürülerek susam serpilir. (isterseniz sade bırakıp piştikten sonra pudra şekeri de serpebilirsiniz)
- 160 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir. (yaklaşık 20 dakika) Deneyeceklere afiyet olsun🙋♀️❤
instagram hesabim ➡️ @hg. lezzetlitarifler