«

Şıklığıyla gönülleri feth eden enfes bir kurabiye sevdiğiniz kişiye özel bir günde yapabilirsiniz çok beğeneceğine emin olabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağının pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
  • Aldığı kadar Un

Arası için;

  • Çilek sosu veya çilek reçeli

 

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle oda ısısında olan tereyağ sıvıyağ ve yumurta bir kapta çırpılır.
  2. Daha sonra pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve un eklenip yoğurulur.(unu yavaş yavaş eklemeyi unutmayın)
  3. Yoğurulan hamur tezgaha alınır ve merdane yardımıyla inceltilir.
  4. Daha sonra kalp şeklinde kurabiye aparatı ile kesilip,şekiller çıkartılır.
  5. Parça kalan hamur tekrar hafifçe yoğurulur ve tezgahta açılır.
  6. Tüm hamurdan kalp şeklinde hamurlar elde ettikten sonra Kalp kurabiye kalıbının bir boy küçük aparatıylada hamurların bazılarının ortaları kesilir.
  7. 2 kat kurabiye olacağı için eşit miktarda 2 şekilde kurabiyeniz olacak.
  8. Hazırladığımız kurabiyeleri 170 derecelik fırında çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  9. Pişen kurabiyelerimizin aralarına soğuduktan sonra çok az çilek sosu veya çilek reçelini ekleyip bir boy küçük kalıpla kestiğimiz 2. katıyla kapatıyoruz.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan bereketli_sofralar’a teşekkür ederiz.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *