Çileğin türlü türlü hali vardır. Hepsi de ayrı güzeldir ama kurabiye de deneyeni pek yoktur. Daha evvel de yapmıştım üzerine de çikolata sos harika olmuştu
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı esmer şeker
- 1/2 su bardağı tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1/2 su bardağı çilek
Hazırlanışı:
- Un, karbonat ve tuzu harmanlayın.
- Toz şeker, esmer şeker ve tereyağını yaklaşık 2 dakika çırpın.
- Yumurta ve vanilyayı bir yandan çırparak ekleyin.
- Unlu karısımı da ekleyerek hamur haline gelince çilekleri ekleyin ve karıştırın.
- Fazla ezmeden bastırmadan karıştırın, çileklerin suyu çıkmasın.
- Hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
- Buzdolabına tepsiyi koyun ve 20 dakika dolapta bekletin.
- Tam buzdolabındayken fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- Fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Çıkınca yumuşak olacaklar, sakın pişmemiş zannedip daha fazla pişirmeyin ki kurumasınlar.
Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Çiğdem Mutfakta’ya teşekkür ederiz.