Kurabiye Tarifleri

Çilekli Tartolet

Çilekli Tartolet Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1, 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz badem
  • 2, 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 100 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta

Kreması için;

  • 500 gram süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2, 5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta+3 yumurta sarısı
  • 50 gram tereyağı
  • Vanilin

Çilekli Tartolet Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemelerini karıştırın, yoğurun ve dolaba kaldırın. Kremasını hazırlamadan önce yumurtalar ile nişastayı ayrı bir kapta karıştıralım. Daha sonra sütü tencereye boşaltın. Tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeleri süte ekleyin. Koyulaşmaya başlayınca önce tereyağını, eriyince vanilini ekleyin ve soğumaya bırakın.
Hamuru oklava ile kalınlığı 1 cm olacak kadar inceltin. Çay bardağının ağız kısmını bastırarak yuvarlak şekiller çıkarın. Bu hamurları kalın küçük kağıt kalıplara oturtun (ortası boş kalsın). Ve 150 derecede 20 dk kadar pişirin. Kalıplardan çıkarın. Bisküvi gibi sert olacaktır.
Krem Şanti sıkma poşetine soğuyan kremayı ekleyin ve pişen bisküvilerin içini doldurun. Üzerine çilek parçalarını koyun ve ikram edin.
TEK ATIMLIK KURABİYELERİNİZ AFİYET OLSUN , Çilekli Tartolet www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı