«

Çıtır Çubuk Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;

  • 125 gr margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri İçin ;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı susam

Çıtır Çubuk Tarifi Yapılışı

  1. Margarinimizi oda ısısına getirip, hamur malzemelerimizi un hariç bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Unumuzu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz.
  3. Büyük kesme tahtasına yağlı kağıdı serip hamurumuzu dikdörtgen şekilde 1 cm kalınlığında merdane yardımıyla açıyoruz.
  4. Pekmez ve yumurtamızı bir kasede karıştırıp hamurumuzun üzerine sürüyoruz.
  5. Üzerine susam serpip elimiz ile çok hafif bastırarak susamların hamura girmesini sağlıyoruz.
  6. 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  7. Buzdolabından çıkan hamurumuzu 1 er cm genişliğinde kesiyoruz.
  8. Fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz.
  9. 25-30 dakika üzeri kızarana altı pembeleşene kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz.
    Çocuklarınıza da gönül rahatlığı ile verebilirsiniz. Kıyır kıyır mükemmel bir lezzet. Herkese şimdiden afiyet olsun.

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Çıtır Çubuk

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *