«

Çıtır Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım kilo mısır nişastası

Üzerine:

  • Sade mısır gevreği
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 400 gram sarelle

Çıtır Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtaları kırıp şekerle birlikte iyice karıştırın. Sıvı yağı, nişastayı margarini, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun ele yapışmayacak bir kıvam olacak ama çok sert olmayacak buna göre nişastayı ekleyin. şeklini verip yağılı kağıt serili tepsiye dizin. 200 derecede çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Bir kaba sıvı yağı koyup ocağa alıp kızdır. Ocaktan alınca sarelleyi ekle karıştırarak erit kurabiyeyi ilk önce sarelleye sonrada mısır gevreğine bulayın. Mısır gevreğini rondoda çekin. Afiyet olsun, Çıtır Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *