Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kuru Kadayıf Baklavası

Çıtır Kuru Kadayıf Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr kadayıf
- 200 gr çekilmiş fındık
- 1. 5 yemek pudra şekeri
Kadayıf sosu için;
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
Üzerine serpmek için;
- Pudra şekeri
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Çıtır Kuru Kadayıf Baklavası Tarifi Yapılışı
- İlk önce blendırın içine 2 yumurta, sütü ve şekerle, vanilyayı koyup, biraz çırpın.
- İyice homojen bir kıvam alsın, sonrasında kadayıfların 3’te 1’ni bu sosa bulayın ve kalan diğer parçayı sonra dan ekleyin
- Bir kısmı kuru bir kısmı yaş gibi olacak şekilde olmalı. Bir yandan bir tavada fındık ve pudra şekerini karıştırıp, krokan yapar gibi kavurun ve soğumaya bırakın.
- Sonrasında kadayıfları dikdörtgen şekilde açıp, içine harcını koyup, kabaca sarın sıkmayın, sıkıştırmayın.
- Bir kenara alıp, harç bitene kadar uygulayın, sonrasında kızartma tenceresine sıvı yağ koyup, başında bekleyin ve devamlı çevirerek kızartın, sonra servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz, afiyet olsun.