Kurabiye Tarifleri

Çıtır Kuru Kadayıf Baklavası

Çıtır Kuru Kadayıf Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr kadayıf
  • 200 gr çekilmiş fındık
  • 1. 5 yemek pudra şekeri

Kadayıf sosu için;

  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker

Üzerine serpmek için;

  • Pudra şekeri

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Çıtır Kuru Kadayıf Baklavası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce blendırın içine 2 yumurta, sütü ve şekerle, vanilyayı koyup, biraz çırpın.
  2. İyice homojen bir kıvam alsın, sonrasında kadayıfların 3’te 1’ni bu sosa bulayın ve kalan diğer parçayı sonra dan ekleyin
  3. Bir kısmı kuru bir kısmı yaş gibi olacak şekilde olmalı. Bir yandan bir tavada fındık ve pudra şekerini karıştırıp, krokan yapar gibi kavurun ve soğumaya bırakın.
  4. Sonrasında kadayıfları dikdörtgen şekilde açıp, içine harcını koyup, kabaca sarın sıkmayın, sıkıştırmayın.
  5. Bir kenara alıp, harç bitene kadar uygulayın, sonrasında kızartma tenceresine sıvı yağ koyup, başında bekleyin ve devamlı çevirerek kızartın, sonra servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz, afiyet olsun.

Çıtır Kuru Kadayıf Baklavası

Çıtır Kuru Kadayıf Baklavası

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı