Kurabiye Tarifleri
Cocostar Islak Kurabiye
Cocostar Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 3 su bardağına yakin un
Şerbeti için :
- Kullandığım bardak ölçücü 100 ml lik çay bardağı🔴
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı su
İç dolgusu için;
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta akı
- Kıvam alması için 1 yemek kaşığı süt
Cocostar Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım.
- Şekeri ve suyu uygun bir tencereye alıp ocağa alalım kaynadıktan sonra 3-4 dk daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Şerbet soğurken hamuru için şekeri yumurtayı ve sıvı yağını bir kaba alıp güzelce tel çırpıcı ile çırpalım.
- Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarini ilave edip güzelce karıştıralım.
- Son olarak kakaoyu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip azar azar un ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- İç harcı için hindistan cevizini pudra şekerini ve 1 yumurta akını elinize yoğurun.
- Kıvamına göre 1 yemek kaşığı süt ilave edip misket ten biraz daha büyük yuvarlaklar yapıp bir kenara koyun.
- Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde açın içine hindistan cevizli toplardan koyup kapatın avuç içinizle çevire çevire yuvarlak şekil verin.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri kurabiyeleri 2-3 dakika beklettikten sonra soğuk şerbetin içine atıp arkalı önlü 4-5 saniye kadar bekletip hemen çıkaralım çok fazla beklediği zaman kurabiyeler dağılabilir o yüzden çok bekletmeyin şerbetin içinde.
- Üzerini dileğiniz şekilde süsleyip biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz 🤗
Afiyet olsun