Kurabiye Tarifleri
Cookiecake (Kurabiye Pasta)

Cookiecake (Kurabiye Pasta) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur İçin ;
- 125 gr tereyağı (soğuk olacak)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Alabildiğince un
Kreması İçin ;
- 8 su bardağı süt
- 1 yumurtanın sarısı
- 10 yemek kaşığı şeker
- 5 tepeleme yemek kaşığı un
- 5 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
- 1 poşet krem şanti
Cookiecake (Kurabiye Pasta) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yapmak istediğiniz şekli bir kağıt üzerinde çizip kalıp hazırlayın.
- Kreması için : krem şanti ve krema hariç diğer malzemeleri ekleyip kremamızı kaynayıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Pişen kremamızı dolaba kaldırıp soğuması için bekletiyoruz ayrı bir kapta krema ve krem şantiyi mikser yardımıyla çırpıyoruz ve soğuyan kremamıza ekleyip 1 dakika tekrar mikserler çırpıyoruz (iyice soğuması lazım)
- Kurabiye hamuru için soğuk olan tereyağını unla karıştırıp ovalayın kalan malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Yağlı kağıt arasında merdane ile açın kalıbın büyüklüğüne göre kesip aynı işlemi tekrar uygulayın çatalla delikler açın.
- 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar kontrollü pişirin.
- Kremamızı sıkma torbamıza doldurup ara ve üst katına sıkıp dilediğiniz gibi süsleyin biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz afiyet olsun ☺️