Cookıes (Kurabiye Canavarı)

Cookıes (Kurabiye Canavarı) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 220 gram tuzsuz tereyağı (yumuşak)
  • 1, 5 su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı beyaz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü(esans) (alkol içerdiğinden dolayı kullanmak istemeyen varsa 1 paket vanilya da olur)
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı sıcak su
  • Çay kaşığının ucunda 1/8 i kadar tuz.
  • 3, 5 su bardağı un
  • 1 büyük su bardağı damla çikolata
  • (İsteğe bağlı cream of tartar)

Cookıes (Kurabiye Canavarı) Tarifi'nin Yapılışı

Fırını 180 derece ısıt. Karıştırma kasesine esmer şekeri, beyaz şekeri ve tereyağını alıp mikserle krema haline gelene kadar çırp. Yumurtanın birini kırıp 1 dk çırp ve 2. Yumurtayı da kırıp gözden kaybolana kadar iyice karıştır. Vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra ayrı ufak bir kasede karbonat ile sıcak suyu karıştırıp üstüne tuzu ekleyip karışımına dök ve TAHTA kaşık ile çevir. 3, 5 su bardağı unu ekle. Un gözden kayboluncaya kadar TAHTA kaşıkla karıştır (eğer çok cıvık geldi ise gözüne en fazla yarım su bardağı kadar ekleyebilirsin) en son olarak çikolata parçalarını ekleyin ve tatlı kaşık büyüklüğünde parçalar koyun tepsinize. İşlem bitiminde 10 dakika pişirmek için fırınlayın.
Amerikan kurabiyesi yaparken;
1-)Elinizde “cream of tartar “(krem tartar) var ise tatlı kaşığının ucu ile unun üstüne koyun ve karıştırın bu kısım isteğe bağlı eşim kurabiyelerimin dışı sert içi yumuşak sevdiği için ben kullanıyorum.
2-)Bu kurabiye türünü fırında 180 derecede EN FAZLA 10 dakika tutun. İyice soğuduktan sonra kapalı cam kavanoza veya kapalı herhangi bir yerde 2, 3 hafta muhafaza edebilirsiniz.
3-)Fırından çıkan kurabiye hamur gibidir hemen onu nazikçe dinlendirme demirlerinin üstüne veya serin ayrı düz bir alana alın.
4-) İçi de dışı da sert olsun isterseniz “cream of tartar” (krem tartar) 1 tatlı kaşığı kullanın ve un ölçüsünü en fazla 1 su bardağının 1 parmak eksik olarak artırın.
5-) Bu kurabiye çok ince, yayılıyor, çatlıyor hiç kabarmıyor diyorsanız (ki esas tarif bu aslında) tereyağ ölçüsünü yarıya indirebilir karbonatı yarım tatlı kaşığı koyabilirsiniz. Unu ekledikten sonra 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ekleyip istediğiniz kalınlığa ulaşabilirsiniz. Bildiğimiz üzere karbonat enlemesine kabartma yükseltisine etki eden bileşenlerdir.
6-) esmer şeker ve beyaz şekeri yarı yarıya kullanabilir eğer daha yumuşak isterseniz daha fazla beyaz şeker kullanabilirsiniz. Esmer şekeri kullanmakta ki amaç kurabiyeye rengi dışında dişlerinizin arasında sakızımsı çiğneme hissi vermesidir. Ve tadı tabiki.
7-) Vanilya esansı (özü) alkol alerjisi olan veya kullanmak istemeyenler için 1 paket vanilya kullanabilirsiniz. Eğer elinize yarım çay kaşığı kadar bal ve yarım çay kaşığı sıcak su varsa çırpın o şekilde ekleyin.
ŞİMDİDEN DENEYECEK VE DENEMEYECEK OLAN HERKESE ŞUAN VE SONRASINDA NE YİYORSANIZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN. , Cookıes (Kurabiye Canavarı) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir