«

Çörek Otlu Bayatlamayan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda ısısında tereyağı (Margarin de kullanılabilir)
  • 1 adet yumurta (Akı hamura sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (3-3, 5 su bardağı)

Çörek Otlu Bayatlamayan Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. Kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Fındıktan biraz büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
  5. Üzeri için ayırdığınız yumurta sarısını kurabiyelerin üzerine sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 180C de fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  7. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
    Afiyet Olsun.

Çörek Otlu Bayatlamayan Kurabiye

Çörek Otlu Bayatlamayan Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *