«

Çörek Otlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta ( akı içine sarısı dışına)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı çörek otu
  • Alabildiği kadar un

Çörek Otlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Derin bir yoğurma kabın içerinde un hariç bütün malzemelerin tamamı koyulup karıştırılır. Üzerine azar azar un eklenerek yoğrulur ve yumuşak kıvamlı hamur elde edilir.
Kurabiye hamurundan portakal büyüklüğünde hamurlar koparılıp rulo şeklinde uzatılır. Uzun rulonun üzerine parmak uçlarıyla hafifçe bastırılıp düzleştirilir. Şekillendirilen hamur bıçak yardımıyla yan yan baklava dilimi şeklinde kesilir.
180 derecelik fırında pişirilir.

, Çörek Otlu Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *