«

Çörek Otlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (akı içine sarısı dışına)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 3 yemek kaşığı çörek otu
  • Kabartma tozu
  • Alabildiğince un

Çörek Otlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi Yapılışı

Günlerce bayatlamayan harika bir lezzet.

  1. Tereyağ ve sıvı yağımızı yoğurma kabımıza alıp karıştırıyoruz.
  2. Yumurta akı, pudra şekeri, tuz ve elma sirkesini de ekleyip karışmalarını sağlıyoruz.
  3. Kabartma tozu ve unumuzu da yavaş yavaş ekleyip kurabiye hamuru elde ediyoruz.
  4. Son olarak çörek otunu da ekleyip şekil vermeye geçiyoruz.
  5. Şekil verip tepsiye dizdikten sonra yumurta sarısını üzerlerine sürüp fırına veriyoruz.
    Afiyet olsun:)

Çörek Otlu Kurabiye (Ağızda dağılan)

Çörek Otlu Kurabiye (Ağızda dağılan)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *