Kurabiye Tarifleri

Çörek Otlu Kurabiye (Tadı Damağınızda Kalacak)

Çörek Otlu Kurabiye (Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı içine sarısı dışına
  • 2 yemek kaşık çörek otu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Mahlep
  • Kabartma tozu
  • Un

Çörek Otlu Kurabiye (Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını oda sıcaklığı kıvamına getiriyoruz.
  2. Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri ilk önce karıştırıyoruz.
  3. Sonra un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
  4. Kulak memesi kıvamında olucak hamur.
  5. İstediğimiz gibi şekil veriyoruz.
  6. Yumurta sarısını üzerine sürüp fırına veriyoruz.
  7. 180 derece fırında pişiriyoruz.

Harika bir lezzet. Bayatlamayan buzlukta uzun süre durabilen kurabiye.

 

Çörek Otlu Kurabiye(tadı damağınızda kalıcak)

Çörek Otlu Kurabiye(tadı damağınızda kalıcak)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı