1. Anasayfa
  2. Tuzlu Kurabiye
  3. Çörek otlu kurabiye

Çörek otlu kurabiye

admin admin -
467 0

[recipe_shortcode title=”Çörek otlu kurabiye” serves=”4″ cookingtime=”40″ preparation=”40″]

Malzemeler

125 gram tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta(birinin sarısı üzeri için ayırılacak)
1 yk şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yk sirke
1 çay bardağı çörek otu
Un( 3-4 su bardağı)
1 paket kabartma tozu

Yapılış

Un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Elinizde küçük toplar yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

[/recipe_shortcode]

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir