«

Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket margarin yumuşamış
  • 1 adet yumurta ( sarısı dışına )
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 5 – 6 bardak un

Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye Tarifi Yapılışı

Ağızda dağılan bu kurabiye 🤗 tarifimizle merhaba hanımlar Bayram’a ikram hazırlıkları devam ediyor tüm hızla evet simdi yapılışına geçelim kurabiyemizin.

  1. Yumuşamış olan yağımızı ve sıvı yağını bir kaba alalım sırasıyla yumurta akı kabartma tozu şeker ve tuzunu ilave edelim karıştıralım.
  2. Sonra çörek otunu da ekleyip unla birlikte karıştıralım ve her zamanki gibi kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  3. Daha sonra hamurumuzdan misket büyüklüğünde parçalar alalım ve tepsimize dizelim
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim 👍
  5. Tarifimiz bu kadar ben lokmalık olarak küçük misket olarak yaptım tercih sizin tabi ki 😊

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Çörekotlu Lokmalık Kurabıye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *