Kurabiye Tarifleri
Çörek Otlu Minik Kurabiye
Çörek Otlu Minik Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı çörek otu
- 5 su bardağı un
Üstü için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Çörek Otlu Minik Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba koyalım.
- Sıvı yağı ve yumurta sarısını alıp elimizle karmaya başlayalım.
- Tuz ve kabartma tozunu katıp elimizle karıştırmaya devam edelim.
- Ardından çörek otunu katalım.
- En son unumuzu azar azar katalım kulak memesi kıvamına geldiğinde elimizle şekil verip kesme aparatıyla keselim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, susamları serpip ,180 derecede 25 dk pişirelim.