Kurabiye Tarifleri

Çörek Otlu Minik Kurabiye

Çörek Otlu Minik Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı çörek otu
  • 5 su bardağı un

Üstü için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Çörek Otlu Minik Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba koyalım.
  2. Sıvı yağı ve yumurta sarısını alıp elimizle karmaya başlayalım.
  3. Tuz ve kabartma tozunu katıp elimizle karıştırmaya devam edelim.
  4. Ardından çörek otunu katalım.
  5. En son unumuzu azar azar katalım kulak memesi kıvamına geldiğinde elimizle şekil verip kesme aparatıyla keselim.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susamları serpip ,180 derecede 25 dk pişirelim.

Çörek Otlu Minik Kurabiye

Çörek Otlu Minik Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı