Çörek Otlu Misket

Çörek Otlu Misket Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr terayağ (yumuşamış)
  • Yarım türk kahve fincanı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 2 dolu çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 dolu çay kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı çörekotu
  • 2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
  • Alabildiği kadar un
  • İsteğe bağlı 2 tatlı kaşığı mahlep

Çörek Otlu Misket Tarifi Yapılışı

Öncelikle herkese merhaba mükemmel tuzlu bir tarifle karşınızdayım, öncelikle yumuşamış margarin sıvı yağ sirke ve yumurtanın beyazını çırpıcı ile çırpıyoruz ,daha sonra tuzu kabartma tozunu ve çörek otunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Ardından unu dikkatlice yoğurarak ekliyoruz kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ekleyip yoğuruyoruz.
Yağılı kağıt serilmiş tepsiye küçük yuvarlaklar yapıp üzerine yumurtanın sarısını ekleyip 180 derecelik fırına sürüyoruz, afiyet olsun😊

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir