«

Çörek Otlu Tuzlu Mini Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (Sarısı üzeri için)
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı çöreotu

Çörek Otlu Tuzlu Mini Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, tuz, çörekotu ve kabartma tozunu karıştırma kabına alın.
  2. Karışım krema kıvamına gelene kadar elinizle karıştırın.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyerek elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin.
  4. Fındık büyüklüğünde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Çörek Otlu Tuzlu Mini Kurabiye

Çörek Otlu Tuzlu Mini Kurabiye

Çörek Otlu Tuzlu Mini Kurabiye

Çörek Otlu Tuzlu Mini Kurabiye

Çörek Otlu Tuzlu Mini Kurabiye

Çörek Otlu Tuzlu Mini Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *