Kurabiye Tarifleri

Çörek Otlu Tuzlu Minikler

Çörek Otlu Tuzlu Minikler Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr. tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı şeker (Küçük çay bardakları ile)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (Beyazı içine, sarısı dışına)
  • Aldığı kadar un

Çörek Otlu Tuzlu Minikler Tarifi Yapılışı

Tuzlu kurabiyelerin içinde favorilerimden biri olan bu çörek otlu kurabiyeleri daha önceden farklı şekillendirilmiş haliyle yayınlamıştım. Bu minik hali eli biraz oyalıyor ama yemesi çok güzel oluyor, saymadan saymadan gidiyor 🙂

  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kaba alın.
  2. Elinizle biraz karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu da ilave edin. Özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamurdan fındık büyüklüğünde minik parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  4. Şeklini ister bu şekilde bırakın, isterseniz üzerine parmakla bastırıp biraz yassılaştırın.
  5. Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

Çörek Otlu Tuzlu Minikler

Çörek Otlu Tuzlu Minikler

Çörek Otlu Tuzlu Minikler

Çörek Otlu Tuzlu Minikler

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı