Kurabiye Tarifleri
Çörek Otu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye

Çörek Otu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 7 su bardağı un
- Yarım su bardağı çörek otu
- Yarım su bardağı susam
Çörek Otu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle margarini eritip soğumaya bırakalım. 2 adet yumurtayı sarılarını ve beyazlarını ayıralım. Daha sonra susamlarımızı bir tava da kavuralım hafif kızarana kadar.
- Soğuyan margarinimizi derin bir karıştırma kabına alıp içerisine yumurtanın beyazları, sıvı yağ, sirke, pudra şekeri, kabartma tozu ve tuzu alıp homojen bir kıvam da çırpıcı ile karıştıralım.
- Sonrasında unu ilave edip kıvam alana kadar yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi kıvamında olması gerekli. Çok katı olmamalı.
- Yoğurdumuz hamuru iki eşit parçaya bölüp birine susamları diğerine çörek otumuzu ilave edip biraz daha yoğuralım. Fırınımızın derecesini 170 dereceye ayarlayalım.
- Daha sonra tepsilerimize yağlı kağıt koyup hamurlarımızı ufak ve eşit yuvarlaklar yapıp sıralayalım. Üzerlerine yumurta sarılarımızı sürüp fırına verelim.
- Üstleri kızarana kadar çok hafif kenarları da kızardığında fırından alalım. Kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun efenim 💓