Çörekotlu Bayatlamayan Kurabiye

Çörekotlu Bayatlamayan Kurabiye Tarifi

Çörekotlu Bayatlamayan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Çörek otlu bayatlamayan kurabiye
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • Alabildiği kadar un

Çörekotlu Bayatlamayan Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un ve çörek otu hariç bütün malzemeyi bir kaba alarak karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan ama çok sertte olmayan bir hamur elde ediyoruz.
  3. En son çörek otunu ekleyerek iyice yoğuruyoruz.
  4. İstediğiniz şekli vererek tepsiye diziyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırına veriyoruz.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Çörekotlu Bayatlamayan Kurabiye

Çörekotlu Bayatlamayan Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir