«

Çörekotlu Haftalarca Bayatlamayan Misket Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine )
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 Türk kahvesi fincanı nişasta
  • 1 çay kaşığı tuz (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 2 yemek kaşığı sirke (elma veya üzüm)
  • 1 pkt kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Çörekotlu Haftalarca Bayatlamayan Misket Kurabiye Tarifi Yapılışı

Evet bugün size çok güzel bir tarifim var. Haftalar boyunca bayatlamayan kıyır kıyır bir tarif mutlaka denemelisiniz ;))

  1. İlk olarak yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, yumurta akı ve sirke alınıp yoğrulur.
  2. Yoğrulduktan sonra pudra şekeri, tuz, kabartma tozu ve nişasta eklenip biraz daha yoğrulur.
  3. Sonra yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Sonra çörek otunu da ekleyerek biraz daha yoğuralım.
  5. Ve misket boyutunda yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizelim.
  6. Üstüne yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
    Afiyet olsun <3

Çörekotlu Haftalarca Bayatlamayan Misket Kurabiye

Çörekotlu Haftalarca Bayatlamayan Misket Kurabiye

Çörekotlu Haftalarca Bayatlamayan Misket Kurabiye

Çörekotlu Haftalarca Bayatlamayan Misket Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *