Kurabiye Tarifleri

Çörekotu Tuzlu Kurabiye

Çörekotu Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (sarıları üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı çörekotu
  • Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamında bir hamur olucak)

Çörekotu Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kapta un hariç diğer malzemeleri karıştıralım.
  2. Sonra kontrollü bir şekilde yavaş-yavaş unumuzu ilave edelim ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim sonra çok ufak misket büyüklüğünde hamurdan koparıp elimizde yuvarlayıp yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
  3. Üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim
    NOT:Uzun süre bayatlamayan bu kurabiyeleri buzluktada muhafaza edebilirsiniz çıkardığınızda ilk günkü gibi tazeliğini koruyacaktır

Çörekotu Tuzlu Kurabiye

Çörekotu Tuzlu Kurabiye

Çörekotu Tuzlu Kurabiye

Çörekotu Tuzlu Kurabiye

Çörekotu Tuzlu Kurabiye

Çörekotu Tuzlu Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı