«

Dağ Elma Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • yarım paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • alabildiğine un

İçi için;

  • 3 büyük elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 kahve fincanı ceviz yada fındık (dövülmüş)
  • 1 kahve fincanı şeker

Dağ Elma Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Bütün sıvılar kaba konulur kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Elma rendelenir şeker ilave edip ateşe konulur az kavrulur bir kaba alınır içine ceviz ve tarçın konulur karıştırılır. Limon rendesi ters çevrilir üzerine buzdolabı poşeti tek katlı konulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınır rendenin ortasına konulur parmakla oyultu açılır açılan oyultuya elma harcı konulur kapatılır. Tepsiye dizilir. 170 derecede 30 dakika pişirilir pembelesmeden pişirilir. Sıcakken üzerine pudra şekeri dökülüp servis edilir. Afiyet olsun
not. Rendenin tersi çevrilir içinde tırtıklı olmalı bu her rendede yok buna dikkat edin yoksa şekil çıkmıyor

, Dağ Elma Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *