Kurabiye Tarifleri
Damak Çatlatan Kurabiye
Damak Çatlatan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı sarı leblebi tozu (sarı leblebiyi robottan çekipte kullabilirsiniz)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartmatozu
- Un (kontrollü olacak)
Damak Çatlatan Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabının içerisine önce sıvı yağ, pudra şekerini ve vanilyayı alıp karıştırıyoruz.
- Leblebi tozunu da ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
- Bir miktar un ekleyip üzerine kabartma tozunu ilave ediyoruz.
- Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ilave ediyoruz.
- Un kurabiyesi gibi bir kıvam almayacak. Çok dikkat etmeliyiz.
- Elimize bir miktar alıp şekil verebiliyorsak artık un yeterlidir.
- Hamurumuza şeklini verdikten sonra pişirme kağıdının bulunduğu tepsiye yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180°lik fırında 15 ile 20 dakika arasında pişiriyoruz. **arada kontrol edelim**bazı fırınlar daha hızlı pişirebiliyor çünkü.
- Piştikten sonra 10 dakika hiç dokunmayalım soğumasını bekleyip servis yapmalıyız, dağılmaması için. Afiyet olsun;)