Kurabiye Tarifleri
Damak Çatlatan Özel Soslu Elmalı Kek

Damak Çatlatan Özel Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Göz kararı tarçın
- 2 iri boy elma
- * Yarım çay bardağı kuru incir veya kuru üzüm (Islatılmış)
Damak Çatlatan Özel Soslu Elmalı Kek Tarifi Yapılışı
Püf Noktası:
İlk karışımda elde ettiğimiz sosun bir kısmını üzerine sürmek için ayırıyoruz. Kuru incir veya kuru üzüm suda bir kaç saat bekletilmeli suyu süzülerek hazırlanmalı. Bu kek ne kadar uzun beklerse o kadar daha çok lezzetli oluyor.
- Çırpma kabına sıvı yağımızı, yoğurdumuzu şekerimizi alıp 3-5 dakika iyice çırpıyoruz.
- Kremamsı bir hal aldıktan sonra bu karışımdan yedi kepçe alarak bir kenara ayırıyoruz üzerine sürmek için kullanacağız.
- Daha sonra kabımıza yumurtayı ekleyip çırpıyoruz 2 dakika çırptıktan sonra unumuzu vanilyayı ve kabartma tozumuzu eleyerek ekliyoruz.
- Tel çırpıcı ile iyice birbirine yedirerek karıştırıyoruz.
- Önceden yağladığımız içerisine yağlı kağıt koyduğumuz kalıbımıza döküyoruz.
- Sonra üzerine dilimlediğimiz elmaları ve kuru incirimizi veya kuru üzümümüzü ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış fansız alt üst ayarda olan 180 derecelik fırında takriben 35-40 dakika pişiriyoruz pişirirken dikkat edin fırından fırına pişim süresi değişken olabileceğinden 30 dakika sonrasında kontrol altında bulundurulmasında fayda vardır.
- En son fırından çıkarır çıkarmaz ilk sıcağıyla bir fırça yardımıyla ayırdığımız sosu üzerine sürüyoruz.
- En az dört-6 saat beklettikten sonra servis edilebilir ama tecrübeyle sabittir ki bir gece dolapta kaldıktan sonra daha yumuşak ve daha lezzetli oluyor. Afiyet Olsun.